Dosad smo uz Rural Escape Tours, Bilogorom i Moslavačkom gorom uvijek biciklirali. Međutim, ova mlada agencija nije izostavila ni druge oblike kretanja u svojim aranžmanima i suradnjama. Tako je u svoju ponudu uvrstila i program Planinarenje za laike – za sve one koji žele prošetati bilogorskim šumama, ali su nesigurni zbog nepoznavanja terena.

 

Planinarenje za laike na Bilogori prava je prilika da u nedjelju 23. veljače, uz vodičku Mons Claudius Guide upoznaš osnove planinarenja. Čeka te lagano planinarenje bez zahtjevnih uspona, uz druženje čarobnim bilogorskim šumskim putevima i stazama u dužini oko osam kilometara.

Radi se o laganoj šetnji u trajanju do tri sata, ovisno o grupi. Prolazi se stazom Vilinskog puta, hlađenje je u šumi Smrečak te se planinari kroz šumu Gubaljevicu. Prelaskom preko izvora i potoka slijedi ulazak u područje Vinogradine, gdje se može vidjeti tradicionalna lokalna arhitektura, poput kuća građenih od blata. Teren pretežno čine šumski putevi i makadam.

Minimalni broj sudionika je deset, a s porastom broja sudionika cijena aranžmana je niža. Tako, ukoliko vas se okupi 10 do 20 iznos po osobi bit će 145 kuna, ako vas je između 20 i 30 planinarit ćeš za 115 kuna, a iznad 30 osoba to će biti 100 kuna.

Do navedenog roka prijave, kad bude evidentan broj osoba, svatko će biti obaviješten o iznosu plaćanja. Ukoliko se ne uspije organizirati skupina s minimalnim brojem sudionika, prijavljeni će biti obaviješteni tri dana prije datuma izleta te će im, eventualno uplaćeni iznos biti vraćen u cjelosti. Ipak, za zainteresirane uvijek ostaju i sljedeći datumi za isti aranžman – 15. ožujka i 26. travnja.

Osim kiflica uz kavu i čaj za jutarnju zakusku, u cijenu je uključen i gulaš za ručak na obiteljskom imanju Vila Bilogore u 13 sati. Na istom mjestu bit će i jutarnje okupljanje u devet, te polazak na stazu u 10 sati.

Također, kroz organizacijske usluge, uz lokalnu vodičku, po potrebi će dostupna biti i pratnja automobilom.

Na tebi je samo prijaviti se do 20. veljače te se na dogovorenom mjestu (GPS: Mala Dapčevica 44, 43504, Mala Dapčevica) pojaviti u udobnoj i nepromočivoj obući, pogodnoj za hodanje po neravnom terenu. Isto tako, odjeni se slojevito, ponesi zaštitu od kiše i bocu vode.

Za više informacija, javi se na info@ruralescapetours.com ili +385 95 381 47 07

RURAL ESCAPE TOURS

 

 

Promo