Nakon blagdanske ture s Rural Escape Toursom i eBike.pedalom, a s prvim danima veljače mi smo već spremni za proljeće. Iako je kalendarski njegov početak još daleko, s prolaskom blagdana već postajemo nestrpljivi i najradije bismo skočili na bajk i krenuli put toplijih krajeva. Možda eBike može tu nešto učiniti…

 

Nazovimo to pretproljetnim eBike izazovom Moslavačkom gorom i predsezonskim pripremama. Dobro, nisu baš topliji krajevi, ali i ponešto “zubato sunce“ sasvim je prihvatljivo za uživanje u opuštajućoj svježini moslavačke šume, koju su Rural Escape i eBike već praktički brendirali. Da bi stvari bile još uzbudljivije, eBike opremio se novim e-biciklima.

 

Postvalentinovsko ili pretproljetno e-bicikliranje

Dva su ti datuma na raspolaganju. Za one nestrpljivije to je 22. veljače, koji možeš iskoristiti kao okašnjelu romantičnu valentinovsku vožnju udvoje. Za one koji nemaju povjerenja u “veljaču prevrtaču“ pa bi se, ipak, osigurali proljetnijim vremenom, to je 14. ožujka.

Da se lakše probijaš kroz, još uvijek, reski zimski zrak i šumsku prirodu, e-bike će ti kroz laganu vožnjicu priuštiti razgledavanje Moslavačke gore i njenih znamenitosti na drugačiji način. U pratnji lokalnog ciklo-vodiča, možeš se veseliti što ćeš otkriti jednu od najstarijih srednjovjekovnih utvrda u središnjoj Hrvatskoj – Garić grad.

Očekuje te prava brdsko-biciklistička ruta prema Garić gradu, a potom prema Mikleuški. Ako nisi vjerova-la/-o da ćeš to ikad biti u mogućnosti, uz e-bike ćeš se popeti pa spuštati preko Visa, do najvišeg vrha Moslavačke gore – Humke. A potom ćeš s ekipom zaokružiti nazad put Podgarića.

 

Mala cijena za doživljaj za pamćenje

Uz najam e-bikea, osigurane su ti i kaciga i rezervna guma te lokalni ciklo-vodič. Ono za što smo sigurni da jako dobro zvuči u kombinaciji sa slatkim naporima na biciklu u prirodi, jesu štrudle od jabuka i sira, uz jutarnju tursku kavicu ili čaj, te ćevapi u lepinji s lukom i ajvarom za regeneraciju nakon izleta. Sigurni smo da ovakav aranžman vrijedi svake od 450 kuna po osobi. Ukoliko imaš vlastiti e-bike, cijena aranžmana je 265 kuna. Također, ukoliko si vegan ili postoji bilo kakav drugi razlog za zamjenskim menijem, obvezno se javi organizatoru do tri dana prije izleta.

Za organiziranje ture potrebno je četiri do 12 sudionika, a prijave i uplate traju do 20. veljače za prvi, odnosno do 12. ožujka za drugi izlet, a sve ćeš obaviti putem kontakta info@ruralescapetours.com ili 095 381 47 07.

Ne zaboravi da to, ipak, još nije kraj zime, koliko god mi to priželjkivali. Možda još nismo vidjeli snijega ove sezone, ali još uvijek ima vremena da nas iznenadi, pa čak i u ožujku. Stoga, obvezno obuj udobnu i nepromočivu obuću, odjeni se slojevito, ponesi bocu vode ili čaja i zaštitu od padalina.

 

PROGRAM:

  • 09:00 Okupljanje u lokalnom Domu u Podgariću (GPS: Podgarić 24B, 43233, Podgarić)
  • 10:00 Polazak na stazu (30-35 km vožnje, 3-4 sata sa stajanjima)
  • 14:00 Ručak nakon vožnje u Domu u Podgariću

 

FB Rural Escape Tours

FB eBike.pedal

 

Promo
Foto: Hrvoje Božičević za eBike.pedal