Otok Hvar, jedan od najljepših hrvatskih otoka poznat po svojoj raskošnoj ljepoti krajolika i širokoj turističkoj ponudi, sve je više poznat i po cikloturizmu. Ove godine, već u veljači na Hvar dolazi apsolutna svjetska elita brdskog biciklizma odnosno MTB-a.

 

Dolazak biciklista očekuje se 22. veljače te će narednih tjedan dana biti smješteni u Vrboskoj, u Vili Triptih. O samim biciklistima najviše govore njihove nagrade, a za sada ih je prijavljeno šest te se očekuje dolazak još nekoliko nagrađivanih MTB-era.

Gosti će, za 23. veljače sagraditi poligon s preprekama i rampama odnosno MTB-parcours, gdje će u 14.30 sati domaćinima pokazati svoje vještine na biciklima. Uz vrhunske sportske akrobacije, posjetitelji će moći uživati i u mediteranskoj hrani i glazbi. Također, tu će biti i lutrija od koje će cjelokupan prihod biti namjenjen udruzi Kolibrići, pa je po njima i ovaj događaj dobio ime “Leteći Kolibrići“.

Hvar ne krase samo prekrasne plaže i bistro more – on je svakako i nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje sportskog i avanturističkog turizma.

Otok broji više od 400 kilometara staza, a svake godine ta se kilometraža povećava. Samo ove godine spojit će se ruta preko vrha otoka Hvara te će se moći alternativnim, biciklističkim pravcem doći od grada Hvara do Humca. Ta staza, osim što prelazi preko najviših brežuljaka otoka, pruža i prekrasan panoramski pogled na obližnje otoke i more. Ovu stazu sufinancirala je TZ Splitsko-dalmatinske županije.

 

Ovo su neka od imena koja će Vrboska ugostiti:

Oliver Widmann

German Champion 26“, Junior

2 x European Champion 26“, Junior

2 x World Champion 26“, Junior

  1. mjesto: World Ranking 26“, Elite Men

 

Jonas Friedrich

Vice German Champion 20“, Elite

  1. mjesto: World Championship 2019
  2. mjesto: World Ranking 20“, Elite Men

 

Jannis Oing

  1. mjesto: German Championship 26“, Elite Men
  2. mjesto: World Championship 26“, Elite Men

11 mjesto: World Ranking 26“, Elite Men

 

Jan Welte

German Champion, mladi ispod 15 godina

Sudionik na World Youth Games 2019

 

Larena Hees

Vice German Champion, Women Elite

Kvalificirana na neke od finala Svjetskog kupa (među top 6 u svijetu)

 

Nina Reichenbach o kojoj je magazin BildBike nedugo izdao i reportažu:

German Champion, Women Elite

European Champion, Women Elite

4 x World Champion, Women Elite

  1. mjesto: World Ranking, Women Elite

 

PR
Foto: Vedran Rafael Janjić