Photo Miroslav Šiptar

Highlander Velebit ultimativni je planinarski događaj, koji se održava već treću godinu, a njegova je trasa duga 104 kilometra te prolazi Nacionalnim parkom Sjeverni Velebit i Nacionalnim parkom Paklenica.

 

Na događaj je ove godine već prijavljeno 250 sudionika iz čak 14 zemalja: Hrvatska, Maroko, Hong Kong, Poljska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Irska, Južna Koreja, Srbija, Velika Britanija, Nizozemska, Njemačka, Belgija, Češka.

Highlander Velebit počinje 14., a završava 18. rujna, a cilj je proći kroz sve kontrolne točke (ukupno ih ima pet) na kojima se dolazak evidentira žigom u Highlander ID. Za uspješan prolazak Highlander rute, uz titulu Gorštaka, odnosno Highlandera, sudionici su nagrađeni priznanjem i medaljom.

 

VIŠE INFORMACIJA NA SLUŽBENOJ STRANICI HIGHLANDER VELEBIT

FACEBOOK STRANICA HIGHLANDER VELEBIT

 

Highlander Velebit događaj je koji s ponosom promovira ljepote hrvatskih planina, nacionalnih parkova te stavlja naglasak na Hrvatsku kao zemlju raznolikih ljepota netaknute prirode i surove divljine. Avanturom života naglašava se i važnost povratka prirodi te boravka u njoj, kao i njena korisna djelovanja ne samo na fizičko zdravlje, nego i na zdravlje uma.

Photo Marion Floyd

Filozofijom: “Take only pictures, leave only footprints” educira  sudionike o važnosti očuvanja netaknute prirode i njenom očuvanju. Uz to, kroz događaj se popularizira i long distance planinarenje u Hrvatskoj.

Photo Arwen Dusebajev

Promo