Divljim predjelima u okolici Malinske na otoku Krku, 20. listopada vozit će se Jesenska biciklijada Malinska, i to po 11. put. Ova staza za tebe je samo ako si MTB trail expert, a na njoj te očekuje mnogo uzbuđenja, ali i dva izazova za koja će najbolji biti i nagrađeni.

 

Pojavi se i prijavi u nedjelju 20. listopada u devet sati ujutro, u centru Malinske na Mul Lastavica te u 10 startaj u društvu sebi sličnih avanturista i eksperata.

Staza biciklijade sastojat će se od šumskih puteva i makadama, u dužini oko 40 kilometara, te se zbog tehnički zahtjevnijih dijelova ne preporuča sudjelovanje početnicima i djeci.

Biciklijada je namijenjena MTB trail expertima zbog zahtjevnosti i težine samih trailova. Kako na raskrižjima staza obično dolazi do dugog čekanja, a time i pothlađivanja i hlađenja mišića po hladnom i vjetrovitom vremenu, ondje će “čovjek-metla“ signalizirati nastavak puta, bez zastoja grupe.

Na FB događaju moći će se skinuti GPS track staze, tako da svatko može odvoziti svoju biciklijadu do kraja.

Ova je biciklijada specifična, time što je od početka njenog postojanja naglasak na tome da vozi samo sportska skupina. Tako će biti i ove godine, s tim da su ubačena i dva Strava segmenta u kojima će najbrži na trailu i najbolji biciklist u usponu na jedno strmo brdo, osvojiti nagradni paket autohtonih krčkih proizvoda od TZO-a Malinska – Dubašnica.
Segmenti Bike Trail challengea su:
  1. Strava Uphill Trail Challenge
  2. Strava Trail Expert

Organizatori Bike Centar Krk uz Infinity Sport, nakon naporne vožnje osigurali su svim vrijednim biciklistima i avanturistima ručak u konobi “Nino”, a na tebi je da se prijaviš unaprijed kako bi te taj zasluženi ručak i dočekao. Kotizacija za biciklijadu je 20 kuna.

Naravno, ne pojavljuj se bez zaštitne kacige, a uz ispravni bicikl uz sebe nosi i rezervnu zračnicu i pumpu.

“XI. jesenska Biciklijada Malinska.” organizira se i uz potporu Turističke zajednice općine Malinska – Dubašnica i Općine Malinska – Dubašnica.

 

Piše: Martina Maloča
Foto: Bike Centar Krk