Biciklijada VG – ZG – VG pokrenuta je kako bi se učvrstila povezanost Velike Gorice i Zagreba. Biciklistička infrastruktura povezuje dva susjedna grada, a njegovim građanima omogućava brz, zdrav i efikasan prijevoz biciklom. Od tvojih susjeda dijeli te tek 15-ak kilometara ugodne rekreativne vožnje, stoga podmaži lanac, napumpaj gume i zapedaliraj…

 

Prošlogodišnja kraljica biciklijade Olja rekreativno biciklom vozi od Gorice za Zagreb na svakodnevnoj bazi. U tome ju ne sprječava ni kiša. Tako, ni tebe ništa ne sprječava da to uradiš i ti – zakotrljaj se biciklom u školu, na posao ili u večernji izlazak. Odpedaliraj na izlet… a Biciklijada VG – ZG – VG pravi je način da počneš.

Treće izdanje ove biciklijade održat će se u subotu 14. rujna, kao i uvijek u okviru Europskog tjedna mobilnosti. Startat će se iz Velike Gorice u 15 sati, da bi se zastalo na druženju i dobroj zabavi na Zagrebačkom Strossu, nakon čega slijedi povratak.

Obilježje ove biciklijade,također je dobar R’n’R, što znači ludi provod uz rock izvođače na goričkoj pozornici, s povratkom sa zagrebačkog Gornjeg grada. A na to se računa i ove godine. Kao i na kotizaciju od nula kuna.

Orgarizator PRoglas redovno izvještava o novostima vezanima uz biciklijadu na Facebook stranici.

Prijavi se i osiguraj svoj startni broj, dobru zabavu u društvu zaljubljenika u bicikliranje i dobar RnR!

Piše: Martina Maloča
Foto: NextBike Croatia