Vožnja na biciklu sama je po sebi užitak. Kad se tome doda mogućnost uživanja u istarskim delicijama, vinu i maslinovom ulju, onda je užitak višestruki. Upravo to nudi rekreativni biciklistički doživljaj Weekend Bike & Gourmet Tour.

 

Ova gastro-biciklijada održava se dvaput godišnje, na proljeće i na jesen, a taj drugi put nam se bliži – u subotu 12. listopada. Točnije, bit će to subota i nedjelja jer se radi o, kako i naziv Weekend Bike & Gourmet Tour kaže, vikendu na dva kotača. Namijenjen je svim rekreativnim biciklistima bez obzira voziš li MTB bicikl, trekking bicikl ili e-bicikl. Ako ne posjeduješ ni jedan od njih, ne moraš brinuti jer postoji mogućnost najma električnih bicikala uz nadoplatu.

Kako bi se udovoljilo mogućnostima svih sudionika organizatori su predvidjeli dvije kategorije. Za one više rekreativnih mogućnosti, predviđena je ruta od 82 kilometra naziva Hobby, dok je Sport namijenjen izdržljivijima pa će on iznositi 111 kilometara. Obje dužine imat će dvije staze raspoređene kroz dva dana – u subotu ćeš voziti Mare, tijekom koje možeš guštati u morskim delicijama, a u nedjelju voziš Monti, gdje te dočekuju gastronomske poslastice unutrašnjosti. U oba slučaja start i cilj su u Rovinju ispred hotela Eden, a staza se većim dijelom vozi makadamom u okolici Rovinja i Bala.

Jasno, na tebi je možeš li i želiš li voziti oba dana pa sukladno tome plaćaš i startninu, a ukoliko požuriš s early bookingom do petog listopada, možeš proći i povoljnije. Ako imaš klinca ili klincezu mlađu od 12 godina, za njih plaćaš pola cijene.

U startninu su uključeni obroci i piće na gourmet odmorištima predviđenim programom – Istrian Brunch i Istrian Picnic; vođenje tijekom vožnje s profesionalnim vodičem i pratiteljima, prateće vozilo, biciklistička karta te prigodni poklon.

Dvodnevnu utrku organiziraju Turistička zajednica grada, Udruženje obrtnika Grada Rovinja i hotelska kompanija Maistra. Ostale informacije potraži na stranici Istria bike.

 

Piše: Martina Maloča