Rabljanji se za blagdane pripremaju na biciklu. Još je jedna godina kako će se održati prigodna Božićno-novogodišnja biciklijada u organizaciji BK-a MAG – Rab. Sudeći prema temperaturama, nadolazeću subotu očekuje se proljetno vrijeme. Stoga okiti svoj bicikl poput jelke i put pod kotač!

 

U devet sati ujutro, na 21. prosinca predviđeno je okupljanje te prijave za biciklističke entuzijaste, nakon čega će uslijediti blagdanska povorka na način na koji samo oni znaju obilježiti Božić.

Za ovu godinu predviđene su dvije dionice – na 13-ak i oko 33 kilometra.

Kraća, pod nazivom Lagana obiteljska, primjerena je i djeci, a kreće s Trga Municipium Arba u 10 sati. Vozit će se preko parka, uz more do heliodroma, pa nadalje uz more do Frkanja, sve do Suhe punte. Ondje te očekuje feed zona, a potom se nastavlja cestom u Dundovo do druge rampe, gdje je lugarova kućica. Tu će biti okret, a povratak će biti Premužićevom stazom.

Dulja dionica, nazvana Rekreativna nije namijenjena djeci jer može iznositi i do 35 kilometara. Njen start je u 10.30 sati na istom mjestu. Do Suhe punte sve je isto, nakon čega, asfaltom slijedi dionica Gožinka – Krstofor – Premužić – šumica – Valsika. I ova biciklijada uključuje dvije rampe i  Premužićevu, a zatim i Donju i Gornju Supetarsku Dragu. Za kraj te čeka uspon na Svetog Iliju i spust na početnu točku.

U iznos startnine od 50 kuna uključena je prigodna majica, piće, okrepa te zajednički obrok i druženje po završetku biciklijade.

Organizator upozorava da start biciklijade neće biti moguć bez kacige, bez iznimki.

FB EVENT

FB STRANICA BK-a

 

Piše: Martina Maloča
Foto: BK MAG – Rab