Cijeli prosinac trči se pod crvenim kapicama, ali zima nije razlog ni da tvoj dvokotačni pedalirajući ljubimac “spava“ u spremištu. Nadolazeću nedjelju po deveti put Djedovi Mrazovi biciklima se penju na Sljeme, u režiji BK-a Sutla. Zašto ne bi bio jedan od njih? Ili Baka Mraz? 😉

 

Obuci “službenu“ crvenu uniformu i pusti bijelu bradu, te se 15. prosinca u devet sati pojavi na startu na središnjem zagrebačkom trgu. Konkretno, biciklijada naziva D-mrazovi vozit će se od početka Bakačeve ulice do planinarskog doma Grofica.

Najavljen je lagan tempo i bez žurbe, pa kad se stigne. Ovo nije utrka, nego druženje i ugodna vožnja kojom organizator na svoj, biciklistički način tradicionalno ispraća staru godinu. Osim uplate kotizacije, preduvjet je za sudjelovanje biti obučen(a) u odijelo Djeda Mraza ili barem, njegovu crvenu kapicu.

– Nadamo se da ćete dobro raspoloženje, također, ponijeti sa sobom, ali ako nekome bude nedostajalo, pedaliranje do vrha u dobrom društvu sigurno će se pobrinuti za to 🙂 – poručuju “Sutlaši“ te mole da se dođe malo ranije kako se ne bi kasnilo s polaskom.

Prilikom prijave na Trgu, dobit ćeš i kupon kojim u PD-u Grofica možeš pojesti grah s kobasicom ili dvije štrudle od jabuka. Kupon će ti ujedno poslužiti za tombolu u kojoj, nakon okrijepe, automatski sudjeluju svi prijavljeni sudionici. Za piće se, kao i svake godine, svatko snalazi sam za sebe.

Spomenuta klopa i tombola ulaze u iznos kotizacije od 50 kuna. Tu će, kao i na prošlom događaju, biti i prateće vozilo s osnovnim alatom i nosačem za bicikle ukoliko se ukaže potreba za intervencijom.

Kod Pilane na Bliznecu, prije samog uspona, čekaju te kolači, voće i piće, kao i na još na jednoj točki, otprilike na pola puta. Povratak je prema vlastitom odabiru i načinu prijevoza.

Pozovite prijatelje i poznanike, proširite glas i pridružite se ovom veselom događaju! 🙂
Dodatne informacije možeš dobiti i potvrdu uplate moraš poslati na mail bksutla@gmail.com.

PRIJAVA

INFO NA FB BK-A SUTLA

Podaci za uplatu na FB EVENT

 

Piše: Martina Maloča
Foto: BK Sutla