I ovoga prosinca u Slatinu stiže KOFER – Festival Putnika. Za doživjeti ovu putopisnu poslasticu, tijekom najljepšeg mjeseca u godini, ne moraš pakirati kofere. Dovoljno je da se nađeš u blizini Slatine barem jednu od tri-četiri prosinačke srijede. Ondje možeš zadovoljiti svoju glad za saznanjima o svjetskim bespućima.

 

Za putopisna predavanja možeš rezervirati srijede  4., 11. i/ili 18. prosinca od 20 sati. Na sam dan Božića, neće biti predavanja, ali organizator festivala Udruga MOTIV priredit će druženje i jedno posebno iznenađenje.

U suorganizaciji s Turističkom zajednicom grada Slatine, “Motvici“ su ove godine odlučili promijeniti lokaciju. Tako će se predavanja i after ovogodišnjeg izdanja održati u stalnom postavu Zavičajnog muzeja Slatina.

Za prvo predavanje u nizu, organizatori najavljuju – Ako ste dosad bili fascinirani mjestima na koja su putovali naši gosti putopisci, ovo će vas izuti iz cipela!

Naime, većina nas pamti strašnu tragediju 1986. godine, kad je jedna od najgorih katastrofa u povijesti čovječanstva pogodila Černobil. Kroz ovo će se predavanje odgovoriti na pitanje, kakva je situacija ondje danas, kao i na niz drugih – Što je to Zona ekskluzije i kako ući u nju; koliko je crvena Crvena šuma; koliko će te ozračiti posjet Pripyatu i je li to u potpunosti sigurno? Odgovore će 4. prosinca dati Ivona Lozić, na katu Zavičajnog muzeja grada Slatine.

 

Piše: Martina Maloča
Foto: bigstockphoto.com