Čarolija susreta – Advent u Karlovcu još je jednom potvrdio Karlovac kao poželjnu destinaciju na turističkoj karti Hrvatske u vrijeme prosinačkih blagdana. Nisku atraktivnih sadržaja upotpunila je Adventska utrka u svom prvom izdanju.

 

Karlovački Advent, 14. prosinca na izmaku protekle godine, otvorila je ova utrka s više od 400 sudionika. Utrka se pokazala pravim osvježenjem i dodatnim podizačem atmosfere koju su zdušno podržali veseli navijači. Oni su, zajedno s trkačima, upotpunili ukupnu brojku posjetitelja zadnjem Adventu – od čak 60.000 ljudi.

 

Te adventske subote trkači i trkačice u božićnim kapicama trčali su dva kruga najužom gradskom jezgrom, u zbroju od tri kilometra. Najbrži u muškoj konkurenciji bio je Kristijan Sušilović s vremenom 8:53 minuta, a s devet sekundi zaostatka slijedi ga Bruno Belčić. Treću poziciju zauzeo je Sven Franjković (10:02). Među ženama, najvišu stepenicu postolja zauzela je Helena Valentić u vremenu 10:34 minuta. Bruna Franjković (11:43) osvaja drugo mjesto koje za samo sekundu gubi Elenor Trupković Zeba, tako zauzevši treću poziciju. Osim utrke za odrasle, AK Maraton 2000 Karlovac i Udruga Izvan fokusa organizirale su i utrku za mališane.

REZULTATI

Razlog za povratak u Karlovac

Osim 1. Adventske utrke, među rado posjećenim sadržajima našlo se i Božićno selo te niz zvučnih imena na brojnim koncertima kroz cijeli Advent, poput Silentea i Letu štuke, TBF-a, Ede Maajke, Minee, I Bee i Elle, te brojnih drugih.

Nakon utrke te ostatak Adventa, za trkače kao i sve ostale građane, manifestacija je nudila bogat carbo loading za predstojeću godinu. Kvalitetna prigodna gastronomska ponuda bila je na nivou kojeg se ne bi posramile ni najveće europske motropole, a time neodoljiva i najdiscipliniranijem trkaču.

Zasigurno je dobar dio ukupne potrošnje od čak otprilike 1.500.000 kuna, ostavljen na štandovima s hranom, ali lijepa je svota prikupljena i u humanitarnom duhu. Tako je kroz humanitarnu akciju za udrugu Jak kao Jakov prikupljena donacija u iznosu 22.000 kuna.

 

Dokaz da se radi o jednom od najvećih i najradije posjećenih događanja u gradu na četiri rijeke, nalazi se u 5000 većem broju posjetitelja, kao i znatno poraslom broju noćenja u odnosu na prethodnu, 2018. godinu. Turističke zajednice Grada i Županije kroz vrlo aktivnu kampanju oglašavanja na društvenim mrežama, privukli su ovu brojku posjetitelja na posljednju Čaroliju susreta. Također, sadržajima kojima su svi zajedno pridonijeli, mjerenjem kvalitete destinacije za vrijeme Adventa, ovaj događaj u Karlovcu dobio je ocjenu vrlo blizu najvišoj –  93/100.

Ukoliko brojke ne govore dovoljno da ususret idućim božićnim blagdanima navučeš tenisice i crvenu kapicu te potrčiš pravac Karlovca, možda te potaknu prizori s proteklog događaja…

 

 

PR
Foto: Čarolija susreta – Advent u Karlovcu/TZ Grada Karlovca