Međunarodni biciklistički maraton Istria Granfondo vraća se u sjeverozapadnu Istru koja će od 18. do 20. listopada 2019. postati regionalno središte biciklizma. Osmo izdanje Istria Granfonda ponudit će nikad bogatiji program, a sudionici će dobiti jedinstvenu priliku za istraživanje ljepota Istarskog poluotoka.

 

Istria Granfondo je najljepši i najbolje organizirani biciklistički maraton na prekrasnoj istarskoj obali, gdje možete ostvariti svoje biciklističke ambicije ili jednostavno uživati u predivnom završetku sezone i s rekreacijom povezati sjajnu istarsku kuhinju. Sudjelujem na maratonu svake godine i nikad me ne razočara – krajolik, ljudi i organizacija su izvanredni i radujem se ponovnom sudjelovanju. Pozivam i sve ostale, neće vam biti žao!, izjavila je Laura Šimenc, svjetska amaterska prvakinja i ambasadorica bike proizvoda sjeverozapadne Istre.

Listopadski biciklistički maraton održavat će se kroz tri dana. Subota je rezervirana za odvažne i kondicijski spremnije bicikliste koji na raspolaganju imaju 91 km dugački Istria Granfondo Small i 127 km dugu dionicu Istria Granfondo Classic. Granfondo Classic prolazi središnjim dijelovima istarskog poluotoka i vraća se natrag u sjeverozapadnu Istru, a obje utrke počinju i završavaju u atraktivnom turističkom kompleksu Stella Maris, tik uz umaški ATP stadion.

„Jedan od najbolje organiziranih Granfonda u regiji. Organizacijska ekipa koja organizira i veće projekte, zna kako se priprema trodnevni događaj na način da se mogu biciklisti svih razina opustit za kraj sezone uz more i dobar provod. Sva tri dana je otvorena Expo zona, u subotu cestovni maraton s dvije staze dok u nedjelju lagana biciklijada za cijelu obitelj uz gastronomsku ponudu. U subotu obje staze mogu zadovoljiti bicikliste svih razina fizičke spremnosti. Čak ni duga staza nije preteška i preduga za kraj sezone.“, rekao je Gregor Sikošek, slovenski biciklist koji je odvozio sva dosadašnja izdanja.

U nedjelju će se pak održati već tradicionalna rekreativna biciklijada Istria Granfondo Family & Gourmet Tour koja sudionike vodi kroz Novigrad i okolicu. Staza je duga 25 km, a prolazi pored mora te kroz razne maslinike i vinograde. Za sudionike Istria Granfondo Family & Gourmet Toura osigurano je i kušanje ukusnih tradicionalnih istarskih specijaliteta na okrepnim stajalištima.

„Vjerujem kako je upravo cikloturizam jedan od ključnih sadržaja koje je potrebno razvijati i nuditi gostima i izvan ljetne sezone. U sjeverozapadnoj Istri imamo sve što je potrebno ljubiteljima biciklizma – raznovrsne biciklističke staze, prirodne ljepote, bogatu gastronomsku ponudu, a tu su i vrhunske sportske manifestacije poput Istria Granfonda“, istaknuo je Milovan Popović, direktor Turističke zajednice grada Umaga.

Prošlogodišnji Granfondo okupio je čak 450 biciklista iz 15 zemalja, među kojima i članove raznih biciklističkih reprezentacija, a preko 300 članova u organizaciji i 150 volontera brinulo je da utrke prođu po planu. Nema sumnje kako će vrhunska biciklistička ponuda i ove godine privući velik broj zainteresiranih. Nagrade su osigurane za 67 najboljih biciklista.

Biciklistički maraton Istria Granfondo godinama u sjeverozapadnu Istru privlači brojne zaljubljenike u biciklizam. Osim sporta, u Expo zoni će se moći razgledati brojni zvučni biciklistički brandovi, osiguran je i dječji program za najmlađe, vrhunska gourmet ponuda, a odlične atmosfere zasigurno neće nedostajati. Više informacija, kao i detalje oko same prijave, moguće je pronaći na službenoj web i Facebook stranici.

PR tekst