Foto: Bigstock

Nakon dobrih dojmova s prošlogodišnjeg prvog izdanja trekinga PostMartinski Susret, organizator OK Međimurje odlučio je ponoviti uspjeh. A ti ćeš morati što brže, pomoću karte i kompasa pronaći zadane kontrole na terenu.

 

Drugo izdanje PostMartinskog susreta održat će se 16. studenog na području gornjeg Međimurja, u okolici Gornjeg Mihaljevca. Natjecatelje očekuju dvije staze različitih dužina i zahtjevnosti. Ako si početnik, šetač te imaš osnovnu razinu poznavanja orijentacije i tek ju trebaš usavršiti, kraća je staza kao stvorena za tebe. Njena optimalna dužina procijenjena je na osam do 10 kilometara. Duža staza procijenjene optimalne dužine 18 do 20 kilometara, namijenjena je iskusnim trekerima i trkačima koji se dobro snalaze na karti. Put između kontrola i redoslijed obilaženja natjecatelji biraju sami.

Ovo natjecanje može biti tvoj tek idealni početak u svijetu trekinga, kao i sudjelovanja u u novoj Treking ligi. Jasno, ovo, prvo kolo Treking lige Sjever ubrajat će tvoje bodove kao dio ukupnog plasmana lige.

Obje kategorije – i Jaka i Laganini, startat će u subotu 16. studenog na nogometnom igralištu NK Jedinstvo, Gornji Mihaljevec (GPS: N 46.425976, E 16.327325).

Startnina će se plaćati u obliku donacije u preporučenom iznosu od 30 kuna, i to za trošak tiskanja vodonepropusne karte, organizaciju natjecanja, okrepu i piće nakon natjecanja. Prijave traju do 14. studenog. U slučaju da se ne uspiješ prijaviti na vrijeme, prijave su moguće i na dan natjecanja, ali samo u slučaju ako bude viška karata, uz dodatnu doplatu.

Prva tri natjecatelja i natjecateljice u svakoj kategoriji osvajaju medalje te prigodne nagrade organizatora. Proglašenje pobjednika održat će se u 16 sati.

 

RASPORED:

10:00-10:45 prijave, podizanje karte s kontrolnim kartonima

10:55 kratki sastanak s opisom terena

11:00 start natjecanja za obje kategorije

16:00 proglašenje pobjednika

 

FB STRANICA LIGE

PRIJAVE

Dodatne informacije na e-mail: okmedjimurje@gmail.com

 

Piše: Martina Maloča
Foto: Treking Liga Sjever