Vela Luka Outdoors, najveći sportski događaj na Korčuli, čine trail i MTB utrka koje te vode kroz prekrasnu velolušku prirodu, maslinike i vinograde te vidikovce s kojih se pruža pogled na brojne uvale i okolne otočiće. Ovaj rujanski događaj idealna je prilika za sve rekreativce, trekere i bicikliste, ali i zaljubljenike u prirodu da ispratite ljeto u velikom veloluškom stilu.

 

Osim MTB maratona i trail utrke 21. rujna, u sklopu Vela Luka Outdoorsa kroz četiri dana organiziraju se i razne druge zabavne aktivnosti kako za sudionike, tako i za ostale – parkour, slackline, zip line, penjački zid, kajaking te projekcije avanturističkih filmova i sportska predavanja. Također, ove godine očekuje te i najluđi Proizd after party do sada!

Ovaj sve atraktivniji festival koji se odvija već šestu godinu, očekuje i preko 500 ljudi. Organizator ti omogućava 50 posto popusta na prijevoz trajektom, kako za tebe, tako i za tvoj bicikl, a i domaćini su pripremili povoljne cijene smještaja za sudionike.

 

Vela Strka – trail sa startom iz Vele Spile

Trail utrke pod nazivom Vela Strka, a kao deveto kolo Dalmatinske Trail Lige, podijeljene su u dvije kategorije – Veli trail u duljini 22 kilometra uz 850 metara penjanja te Mali trail od 10 kilometara i 500 metara uspona. Start utrke zakazan je za 16 sati iz Vele Spile, a cilj će biti na veloluškoj Rivi.

FB EVENT

FB STRANICA TTK STRKA

Staze vode kroz pitomu i zelenu okolicu Vela Luke i nisu tehnički zahtjevne. Obilaze neke vrlo zanimljive lokalitete sa predivnim vidicima, kao što je brdo Hum na dužoj stazi ili jedno od najvažnijih arheoloških lokaliteta na Mediteranu – Vela Spila, gdje starta utrka.

Natjecatelje u sklopu kotizacije, očekuje majica (za uplate do 11. rujna), okrepa na stazi te obrok nakon utrke. Također, organizator napominje da na okrepnim stanicama i cilju neće biti jednokratnih plastičnih čaša, tako da preporuča nošenje vlastite.

Prijavi se na ovu uzbudljivu utrku TTK-a Strka. Također, od ove godine, pored Velog i Malog traila u sklopu Vele strke, trčat će se i Mala strka namijenjena najmlađim (s)trkačima, pod sloganom “Kad narastem i ja ću trčat Velu strku”.

 

MTB utrku mogu odvoziti svi, a najbolje očekuju novčići

Na brdsko-biciklističkom point-to-point maratonu, pak, očekuje te 28 kilometara čistog užitka, s predivnim singletrackovima po opjevanim Luškim valama. Osim njih, očekuje te makadam u većem udjelu i ponešto asfalta, a sve uz 380 metara uspona. Start je u 15.30 sati na Rivi Vela Luka, gdje će biti i cilj.

FB EVENT

Ovaj rekreativni maraton, organizator BK Timun koncipirao je tako da ga bez problema mogu odvoziti i oni biciklisti koji inače ne sudjeluju po utrkama. Poslije utrke čeka te bogata fešta uz topli obrok u 20 sati, te piće i koncert uživo. Za 20.30 sati predviđeno je proglašenje najboljih.

Proglašavat će se najbolji u kategorijama po dobi i po spolu. Prvo troje u svakoj kategoriji zaslužit će medalje, a najbrže troje u muškoj (neovisno o kategoriji) i ženskoj kategoriji osvojit će i novčane nagrade.

Uz to, u cijenu kotizacije uključen je i izlet brodom na rajski otočić Proizd u nedjelju, jutro nakon utrke. Zato, požuri s prijavom jer oni koji do 15. rujna uplate svoju startninu imaju pravo na sportsku majicu koja dolazi uz startni poklon-paket. Također, imaj na umu da iznos startnine na dan utrke poskupljuje.

FB STRANICA VLO

TZ VELA LUKA

Piše: Martina Maloča
Foto: Vela Luka Outdoors