“Beyond 24 Indoor“ originalno je humanitarno bicikliranje iza zatvorenih vrata, ali i dio daleko veće i nevjerojatne priče. U okviru projekta “Beyond the Rock“ bicikliralo se 6000 kilometara Australijom, penjalo se 107 puta na vrh Zagrepčanke, a sad će se i biciklirati 24 sata na spinning biciklima i trenažerima – sve za djecu u bolnici Gornja Bistra. Pridruži se i ti…

 

Ne, ne moraš pedalirati baš sva 24 sata. Ok, ne moraš ni pedalirati uopće da bi se priključio/la crowdfunding kampanji u humanitarne svrhe. “Beyond the Rock“ polugodišnji je humanitarni biciklistički projekt, koji kroz nekoliko nesvakidašnjih biciklističkih i drugih događanja, ima za cilj pomoći djeci u Dječjoj bolnici Gornja Bistra. Ondje stalno boravi više od stotinu kronično bolesne djece.

Zavrti pedalu i učini dobro djelo

“Beyond 24 Indoor“  prilika je svakome za okretati pedale u dobrom društvu, a za dobru svrhu. Profesionalnim biciklistima, amaterima, bilo kome tko voli pedalirati i želi učiniti dobro djelo. Ovo je idealna prilika za ostvarenje ambicije onima koji su se uvijek željeli okušati u bicikliranju puna 24 sata. Međutim, pridruži se slobodno i na samo 23 sata 😉 , na sat vremena, deset minuta ili odradi trening. Na raspolaganju će biti spinning bicikli i nekoliko trenažera s postavljenim biciklima, na kojima će se moći izmjenjivati. Ako imaš vlastiti trenažer i bicikl slobodno ponesi. Prostorija će biti ogromna i bit će od koristi bude li što više postaja.

Mjesto događanja je Vita Fitness & Spa u Riječkoj ulici u Zagrebu, a početak pedaliranja u subotu, 30. studenog u 11 sati. Voziti u mjestu možeš (ako možeš) do 1. prosinca u isto vrijeme.

Preporučena donacija je 100 kuna bez obzira koliko ćeš pedalirati, ali i sve iznad je dobrodošlo. Donacije se prikupljaju na sportsko-rekreativnu udrugu Ultra S, a sva prikupljena sredstva odlaze za djecu u bolnici.

Bit će osigurana hrana i piće te priznanja za sve sudionike, a do početka događaja objavljivat će se informacije vezane uz logistiku. Organizator ti poručuje “Bit ćemo na toplom, bit će dobra glazba – Tako da nema izgovora!“

 

Šira slika

Sve je počelo prezentacijom cijelog projekta i crowgdfunding kampanje u  zagrebačkom Botaničaru, uz izložbu stripa “Sestre i braća na dva kotača” Stipe Kalajžića, kao i prezentaciju humanitarnog projekta Biciklopopravljaone, donacije bicikala izbjeglicama.

Potom je, 7. rujna u 6:22 sati startao središnji događaj projekta. Siniša Babić, ultra-maratonski biciklist krenuo je na 4000 kilometara dugu utrku Australijom “Race to the Rock“. Međutim, njegov put tu nije prestao. Kao dodatni napor, posvetu i humanitarni pothvat za bolesnu djecu, odlučio je prevaliti dodatne 2000 kilometara. Uz brojne doživljaje i izazove, u tom je naumu i uspio, te je tako spojio sjeveroistok i jugozapad australskog kontinenta. Otuda i naziv “Beyond the Rock“ što znači “iza kamena“ te time njegov pothvat prestaje biti tek utrka “do kamena“. U tom trenutku on postaje pothvat sa svrhom i simbolikom nadilaženja prepreka, guranja (odnosno pedaliranja) za one koji svakodnevno guraju na granici mogućeg.

Uz Sinišin podvig, projekt povezuju još dva događanja radi postizanja humanitarnog donacijskog cilja projekta. Jedan od njih je najavljeni “Beyond 24 Indoor“, a u drugi, “Beyond Everesting“ upustio se Sinišin kolega Ares Buršić. I dok je Siniša vozio svoju utrku Australijom, Ares se početkom rujna, popeo na Mt. Everest. Dobro, nije se popeo baš tamo, ali je ispenjao visinu gorostasa, od 8848 metara. I to, penjući se stepenicama na vrh poznatog nebodera Zagrepčanke, čak 107 puta.

“Everest run“ odnosno “Stair Everesting“ poznati su i priznati izazovi, kojima se upriličuje uspon na Everest kroz uzastopno penjanje i spuštanje bez spavanja, istim, odabranim pravcem bilo gdje na svijetu, dok se ne dosegne visina najvišeg svjetskog vrha.

Polugodišnji projekt “Beyond the Rock“ završava u Botaničaru, na istom mjestu gdje je sve počelo, jednakim događanjem u prosincu.

 

Prijave i uplata

Prijavi se za sudjelovanje putem beyondtherockproject@gmail.com, a u mail napiši svoje ime i prezime, dob, spol, kontakt broj i donosiš li vlastiti trenažer i bicikl. Također, priloži potvrdu uplate donacije.

 

PODACI ZA UPLATU:

SRD Ultra-S

Horvati 150

10436 Rakov Potok

OIB 55165653540

IBAN HR2023600001102768469

Opis: Ime i prezime osobe koja će voziti_DONACIJA

FB EVENT

FB STRANICA ORGANIZATORA

 

Piše: Martina Maloča
Foto: Beyond the Rock