Skoči na bicikl i pridruži se pedaliranju kroz očuvanu prirodu i seosko okruženje na zelenim obroncima Bilogore. Uživaj u nesmetanom pogledu s vidikovca i mirnoći okolnih sela, upoznaj znamenitost Svijetle pruge i posjeti Romsku kuću. Neka to bude tvoj vikend-izlet kojim ćeš se počastiti.

 

Organizator, agencija Rural Escape Tours čeka te u subotu, 2. studenog u devet sati na polazišnoj točki, Vratima Bilogore. Ovo izletište jedna je od najviših točaka otkud pogled seže sve do Sljemena i Kalnika, preko Medvednice i Ivančice. Ondje se skupina upoznaje s lokalnim ciklo-vodičem i kada su svi spremni, kreće se na stazu. Ruta će biti kombinacija afalta i makadama, u dužini 35 do 40 kilometara. Vozit će se rutom Svijetle pruge – Veliko Trojstvo – Grginac – Bjelovar – Tomaš – Romska kuća i povratak na Vrata Bilogore.

Svijetle pruge su znamenitost u vidu parka skulptura koji te na ruti prati četiri kilometra uz rub šumske ceste. Neposredno prije cilja očekuje te posjet Romskoj kući, a ondje degustacija rakije, te za kraj i kotlet i pekarski krumpir kao nagrada nakon naporne aktivnosti.

Par skulptura Svijetle pruge proteže se četiri kilometra uz cestu

Ukoliko dođeš svojim biciklom, kotizacija je 155 kuna. U cijenu su uključene usluge licenciranog vodiča, obilazak i degustacija u Romskoj kući i ručak nakon bicikliranja, kao i organizacija, osiguranje i slično. MTB u odgovarajućoj veličini možeš i unajmiti te je u tom slučaju cijena kotizacije 275 kuna.

Obavezno obuj udobnu i nepromočivu obuću, te zaštitu od kiše, ali i odjeni se slojevito i nikamo bez boce vode! Biciklistička kaciga obvezna je oprema svakog biciklista koji drži do sebe, a ukoliko nemaš svoju, možeš ju dobiti i na licu mjesta u cijeni najma.

Rezerviraj svoje mjesto na pedalirajućem upoznavanju gorja kontinentalne Hrvatske, jer idući vikend je iza ugla, a broj sudionika ograničen je na 15. Uz napomenu organizatora da izlet nije primjeren za mlađe od 16 godina.

PROGRAM:

  • 09:00 Okupljanje na izletištu Vrata Bilogore (Maglenča 125b, 43 226 Veliko Trojstvo)
  • 09:30 Polazak na stazu (3-4 sata sa stajanjima, ovisno o grupi)
  • 14:00 Ručak na izletištu Vrata Bilogore

 

FB STRANICA

Vrata Bilogore jedna su od najviših točaka otkud pogled puca nadaleko

 

Piše: Martina Maloča
Foto: Rural Escape Tours