Bicikliranje. Svi to radimo, neki više, neki manje. Neki su počeli voziti dok nisu mogli ni hodati, neki na pomoćnim kotačima, neki voze rekreativno, neki “profi“. Neki iz nužde jer drugog prijevoznog sredstva nemaju. A neki su otkrili električni bicikl

 

Svima nam je zajedničko to da uživamo okrećući te pedale, zato što nam se ispred očiju izmjenjuju razne slike, boje, mirisi i doživljaji. Ako govorimo o rekreativnom bicikliranju, upravo je doživljaj ono što nas tjera da svaki put krenemo novim ili starim putevima i doživimo nešto novo. Bilo da je riječ o druženju s prijateljima, posjećivanju nekih novih destinacija ili se, jednostavno, želimo rekreirati zbog svojega zdravlja.

Rekreativno bicikliranje pri posjećivanju novih destinacija, spaja sva tri gore navedena doživljaja u cjelinu. Međutim, što ako trenutno imamo slabu kondiciju, a društvo želi baš silno biciklirati na tu planinu uređenim biciklističkim stazama, a mi smo svjesni da nam snaga to ne dopušta? Što onda, nećemo si priuštiti doživljaje s ekipom? Nećemo si obogatiti dan, vikend? Ostajemo doma pred TV-om, ili u kafiću na kavi? Ne! Sjedamo na električni bicikl koji nam pomaže da pedaliramo zajedno sa svojim fredovima!

Jedna od takvih destinacija je Moslavina. Još uvijek nedovoljno otkrivena, a na samo 45 minuta od glavnoga grada. Srce Moslavine je Kutina. Svi Kutinu poistovjećuju s tvornicom gnojiva koja je, ne baš friendly raspoložena prema zraku koji udišemo. No, Kutina  nije samo tvornica gnojiva, a ni Moslavina nije samo Kutina. Na samo sat-dva vremena od centra grada, dolazite na vrh Moslavačke gore, na 489 metara nadmorske visine. I to biciklom. I to elektro-biciklom.

Mi u ebike.pdl (čitaj: ebajk pedl) pokazujemo ti drugačiju Moslavinu. Zelene šume i šuštavo lišće prate te cijelom turom po ucrtanim, ali i neucrtanim biciklističkim stazama Moslavine, a na elektro-biciklima dovodimo te do vidikovaca s kojih pucaju pogledi na cijelu Moslavinu (pa i na tvornicu gnojiva 😉 ). Kako ipak ebike treba pedalirati, za kompletnu turu ipak se moraš malo pomučiti jer on ne ide sam – ti si ta(j) koja/i ga pokreće i on ti samo potpomaže u svoja četiri moda rada.

Aktivni smo u vođenim ebike turama samo godinu dana, ali u toj godini doveli smo vrlo veliki broj domaćih i stranih gostiju na vrh Moslavačke gore, a u 99 posto slučajeva komentar sudionika je isti – Ovo ne bih doživjeo/la običnim biciklom nikad. Ali nikad!

Ebike tura nije samo puka vožnja makadamskim i cestovnim predjelima Moslavine. Ona je edukativna gastro-eno-etno-eko vožnja, na kojoj upravo tim redom upoznaješ domaće specijalitete, autohtonu sortu vina Škrlet, upoznaješ biljni i životinjski svijet parka prirode Lonjsko polje i doznaješ što je “žuti ovnek”.

I tu sva mudrovanja oko ebicikliranja prestaju. Mi smo svoju zadaću ispunili. Pružili smo ti doživljaj. Doživljaj da probudiš biciklista, sportaša u sebi! Ali i doživljaj destinacije. Zato trk na ebike-pdl.com, ili na našu Facebook stranicu i prati naše redovne ture ili skupi ekipu i javi nam se. Mi nikoga ne odbijamo!

 

promo
Foto: ebike.pdl