Popularnost “vinskih“ utrka hrvatskim poznatim vinogorjima od Istre pa do Slavonije i Baranje, vrtoglavo raste diljem zemlje. Dobra kapljica kao motivator za sportaše, ali i poticaj na kretanje za eno i gastro hedoniste, prepoznata je i u Feričancima, mjestu poznatom po najboljoj Frankovki. Odaberi devet kilometara u tenisicama ili 21 na biciklu, ili se pak pridruži veselim planinarima – i uživaj na Festivalu Frankovke.

 

Naravno, uživanje će ti se ponajviše svesti na okrepe ovog festivala vina i rekreacije. Feričanci Wine Run i Feričanci Bike & Fun te planinarska manifestacija ”Kroz šume i vinograde” – tri su varijante između kojih možeš birati za obilazak feričanačkog vinogorja, uz degustaciju tekućeg crvenog ploda rada lokalnih vinara.

U sklopu ovog, 2. Festivala Frankovke u organizaciji udruge FER+PLUS, posjetitelji će u subotu 28. rujna moći uživati u odličnoj eno-gastro ponudi, voziti se vinskom kočijom, posjetiti izlagače na štandovima i podrum vinarije Feravino te uživati u nastupu kulturno-umjetničkih društava.

 

Potrči prema kapljici

Ukoliko preferiraš obilazak redova u tenisicama, prijavi se na prvo izdanje utrke Feričanci Wine Run. Trči kroz feričanačko vinogorje, degustiraj najbolju Frankovku i zabavi se na prvoj vinskoj utrci na ovim prostorima. Pojavi se točno u podne na startu u centru Feričanaca, ispred osnovne škole i zaputi se trčećim korakom vinskom cestom ususret kapljici. Čeka te devet kilometara blago brdovitog makadama i asfalta, čija se valovitost može intenzivirati ovisno o promilima nakupljenima na okrijepnim postajama.

Porani na prijave te se do 8. rujna “izvuci“ s 20 kuna povoljnijom startninom, jer nakon toga i na dan utrke kotizacija raste na 80 kuna.

Između ostalog, u cijenu startnine uključene su i finišerska medalja te majica “Feričanci Wine Run“, kao i nagrade za ukupne pobjednike u muškoj i ženskoj konkurenciji. Također, uz nekoliko okrepa sudionicima je osiguran i ručak. Nakon utrke moći ćeš se i osvježiti i presvući u garderobi u prostorijama škole.

FB DOGAĐAJ

Ako ti se ne trči, pedaliraj

Ukoliko si veći ljubitelj pedale, nego tenisice, startaj isti dan u 13 sati na rekreativnu biciklističku utrku Feričanci Bike & Fun. Biciklistički klub Našice osmislio je stazu dugu 21 kilometar, koja prolazi predivnim feričanačkim vinogradima. Kotizacija za utrku iznosi 60 kuna te se plaća na licu mjesta. Svaki sudionik dobiva majicu, medalju i obrok poslije utrke.

FB DOGAĐAJ

PRIJAVI SE

Nakon napora uloženih na utrkama i okrepama, u cilju uživaj u besplatnoj degustaciji vina, bogatoj gastronomskoj ponudi suhomesnatih proizvoda, sireva, domaćih kolača i pekmeza te glazbeno-zabavnom programu.

Organizator festivala je Udruga FER+PLUS, uz pokroviteljstvo vinarije Feravino (Osilovac d.o.o.) i Općine Feričanci.

Piše: Martina Maloča
Foto: Festival Frankovke