Ako imaš najboljeg četveronožnog dlakavog prijatelja, i nedostaje ti aktivnosti i sadržaja u kojima bi mogao sudjelovati s njim, prvi Canicross Croatia trail na obroncima Medvednice pravi je izbor za vas dvoje. Ukoliko baš i niste kondicijski najspremniji za trčanje, organizator je za vas pripremio i planinarsku turu.

 

U Hrvatskoj je canicross uzeo maha, a za one koji ne znaju što je to najjednostavnije je reći da se radi o trail utrkama koje uključuju ljude i pse. Canicross Croatia trail liga zahuktala se i došla do svojeg osmog kola s utrkom Canicross Croatia trail, a koja se održava prvi put. Za pse i njihove ljudske partnere koji su već u kondiciji i trče ligu, tu je staza od šest kilometara.

Međutim, 21. rujna u u sklopu Medvednica Outdoor Festivala 2019 održat će se i canihike odnosno planinarenje sa psima. Organizator je, tako, pripremio vođenu planinarsku turu za sve šetače i one koji još nisu spremni potrčati sa svojim psima, a vole uživati u prirodi. Canihike će iznositi osam kilometara te se za njega neće plaćati kotizacija.

Okupljanje je na igralištu OŠ Markuševec na Markuševečkoj cesti ponad Zagreba, odakle trkači startaju u devet, a šetači u 12.15 sati. Za utrku je kotizacija 80 kuna, a prijavi se putem obrasca, dok su prijave za planinarenje organizirane putem maila canicross.croatia@gmail.com.

Piše: Martina Maloča
Foto: Canicross Croatia