Tour of Croatia 2017 - Stage 4 /Foto: KL-Photo

Istra kao predio koji nudi idealne uvjete za biciklizam, od iduće će godine na svojoj listi imati još jedan biciklistički sadržaj. U subotu, 10. listopada 2020. godine, Poreč će biti domaćin prvog izdanja međunarodnog biciklističkog događaja Istria300, koji će ambiciozne ljubitelje biciklizma provesti kroz čak 300 kilometara cesta u Istri.

 

Jedna od posebnosti događaja Istria300 jest da će sudionici za vrijeme samog trajanja vožnje moći odabrati koju udaljenost žele prijeći, a na raspolaganju će biti čak tri dužine – 300, 235 i 155 kilometara. Pod sloganom „Ride Your Limits“ Istra pruža upečatljive rute po nekim od najljepših istarskih cesta i spektakularnim lokacijama koje će sudionicima osigurati nezaboravno biciklističko iskustvo.

Osim samog biciklističkog događaja, u sklopu manifestacije Istria300 u Poreču će od 8. od 11. listopada biti organiziran i Istria300 Expo koji će posjetiteljima i sudionicima nuditi pregršt sportskih sadržaja, zanimljiva predavanja i poseban obiteljski program.

Tour of Croatia 2017 – Stage 5 / Foto: KL-Photo

Organizatori manifestacije su Vladimir Miholjević, proslavljeni bivši hrvatski biciklist i Julius Rupitsch, organizator prestižne brdske utrke Großglockner Berglauf u Austriji. Vladimir Miholjević domaćoj je publici poznat i kao organizator utrke Tour of Croatia od 2015. do 2018. godine, dok je ove godine organizirao utrku CroRace koja je okupila poznata imena svjetske biciklističke scene.

– U Poreču smo pronašli savršeno okruženje za organizaciju inovativnog i modernog biciklističkog događaja koji je privlačan i na međunarodnoj razini. Njime želimo ovu regiju učiniti privlačnom svjetskoj biciklističkoj zajednici – ističe Julius Ruptisch.

Kako bi Istria300 na vrijeme uvrstili u svoj sportski kalendar, otvorene su pretprijave koje traju do 9. prosinca, dok se službene prijave otvaraju nakon prezentacije konačnih ruta 10. prosinca ove godine.

Više informacija potraži na službenoj web stranici i na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Tour of Croatia 2018 – Stage 5 / Foto: KL-Photo

 

PR
Foto: KL-Photo