Ovu nedjelju u Stankovicma starta šesti po redu brdsko biciklstički maraton, kao drugo kolo XC Zimske lige Dalmacije. Manifestacije koja je prije šest godina doživjela bum upravo u Stankovcima gdje je BK Aks privukao u ono vrijeme,  nevjerojatnih 193 biciklista.

 

Upravo je taj događaj bio zamašnjak za zimsku ligu koja je danas sinonim i primjer svim rekreativnim ligama u Hrvatskoj. Odlične organizacije utrka, popratne službe, broj natjecatelja i druženja krase ovu ligu, a pogotovo maraton u Stankovcima.

Nakon pet godina jurnjave po istoj stazi u dužini od 32 kilometra, ove godine, na 20. listopada staza će biti malo promijenjena, gdje će biti uvodni dio od osam kilometara koji natjecatelje uvodi u glavna dva kruga dužine 22 kilometra (11 kilometara po krugu). Samim time sama staza će imati 30 kilometara, a uz 210 metara uspona spada u jednu od lakših staza u Ligi, što je odličan poziv svim rekreativcima koji imaju brdski bicikl i kacigu da se odazovu ovoj utrci.

Krugovi će biti vrlo zanimljivi jer su spoj nekoliko različitih podloga, a vjerojatno najzanimljiviji dio svima bit će singletrack u dužini od četiri kilometra, koji su članovi kluba uredili kroz zadnjih desetak dana.

Novost od ove godine u Ligi, pa tako i na ovom maratonu, utrke su za djecu, gdje mogu nastupiti sva djeca od sedam do 17 godina podijeljeni po dobnim kategorijama na djevojčice i dječake. Za njih je pripremljena manja kružna staza, a ovisno o dobi vozit će različiti broj krugova.

Prateći svakodnevno vremensku prognozu za varljivi listopad, organizator sa sigurnošću tvrdi da bicikliste i biciklistice čeka idealno vrijeme od 20-ak stupnjeva bez oborina. Osim idealnog vremena, čekaju ih domaćini ove priredbe s hranom i pićem po završetku utrke, te medaljama za najbolje.

BK Aks očekuje te u Stankovcima u nedjelju 20-og, na šestom izdanju maratona i drugog kola XCZLD-a. Očekuje se brojka od 200 natjecatelja, kao i fer i sportska utrka te dobra zabava i druženje.

 

FB EVENT

XCZLD web

PRIJAVE

PR
Foto: BK Aks