Medvednica Outdoor Festival događaj je s kojim Markuševec sad već tradicionalno, na jedan dan postaje pravi mali centar outdoor sportova, rekreacije i života na zraku, nadomak parka prirode Medvednica. Dođi i saznaj zašto i kako se okušati u trail i trek trčanju, kako se uključiti u outdoor klubove i škole, isprobaj najnovije modele bicikala i nauči voziti u enduro stilu.

 

Medvednica Outdoor platforma je za promociju outdoor sporta i rekreacije, naročito među djecom, mladima i starijima. Također, cilj mu je oživljavanje Markuševca i istočne strane Medvednice te jačanje svijesti o zaštiti istoimenog Parka prirode. Ove godine održava se treće izdanje MOF-a, a datum događanja je 21. rujna.

 

 

Trčećim korakom prema karti ili označenom stazom

Glavno događanje bit će utrka Sljeme trail u organizaciji Atletskog Kluba Sljeme, a putem poveznice možeš se prijaviti na 10, 20 ili 30 kilometara označenih staza, na istočnom dijelu PP-a Medvednica. Start i cilj bit će na igralištu OŠ Markuševec, gdje te čeka tvoj bogati startni paket, a nakon utrke, slijedi dodjela nagrada te topli obrok i after party.

Također, za okorjele trekere i zdušne orijentaciste, Zagrebačka treking škola organizira pravu trekersku poslasticu – Znebač Trek. Treking je disciplina u kojoj je potrebno u što kraćem vremenu obići zadane točke na karti i skupiti “kontrole“ te se što prije vratiti na start odnosno cilj. Zahtijeva kondiciju i koncentraciju, pruža uzbuđenje i avanturu sve do zadnje minute.

Bit će tu i orijentacijska utrka edukativnog i zabavnog karaktera za djecu osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. OK Maksimir vodit će ih kroz brdsko trčanje i prikupljanje postavljenih kontrolnih točaka. Za najmlađe će se organizirati i razne radionice te slobodno penjanje, kako za njih, tako i za one malo starije u organizaciji The Hive Zagreb climbing gyma.

 

Planinarenje – može i sa psom

Naravno, ne svodi se sve samo na trčanje i one u top kondiciji. Ako si za uživanje u hladu, upijanje mirisa šume i istraživanje manje poznatih staza istočnom Medvednicom, HPD Željezničar priuštit će ti stručno vođene planinarske ture.

Još će jedan tip vođene planinarske ture biti na raspolaganju, a to je onaj uz tvojeg najdražeg ljubimca. Osim šest kilometara duge canicross utrke – Canicross Croatia Trail, istoimena udruga za tebe i tvojeg psa organizira canihike u dužini osam kilometara.

 

Zapleši na svili i zaigraj tombolu pa izmjeri tlak

Uz demonstraciju i pomoć stručnih predstavnika organizacije Fly High, jednostavno možeš doći i okušati se u plesu na svili te vježbati akrobacije.  Također, bit će organizirane i demonstracije na slacklineu.

Keindl Sport sa svojim će šatorom u sklopu festivala, organizirati  “e-bike demo dan“, gdje ti daje mogućnost isprobati najnoviji e-bike Cube proizvođača s Bosch motorom, kao i pogledati i drugu outdoor ponudu.

Kao dodatne aktivnosti, tu će biti i bogata tombola, degustacija odabranih proizvoda te Farmacia sportsko savjetovalište Kreni u suradnji s Medicinskm školom Vrapče, koje će od 10 do 16 sati analizirati i mjeriti sastav tjelesne mase, tlak i kontrolirati šećer u krvi. Isto tako, moći ćeš zatražiti savjet o prehrani i dodacima prehrani, za svoje što bolje sportske performanse.

Start i prijave za sve aktivnosti bit će na na igralištu OŠ Markuševec.

Usporedo sa cijelim događajem, u zajedničkoj organizaciji 13. i 14. rujna održava se i Medvednica Outdoor Film Festival.

 

FB STRANICA

FB DOGAĐAJ

 

PROGRAM 21. rujna:

9:00   Canicross utrka
9:15   Planinarska tura – duža
9:30   Planinarska tura – kraća
10:00 E-bike demo (isprobajte najnoviji e-bike Cube marke)
11:00 Sljeme trail (sve dužine:10km, 20km, 30km)
11:15 Dodjela nagrada za Canicross
12:00 Znebač trek
12:30 Orijentacijska utrka za djecu i mlade (sve grupe)
13:00 Slobodno penjanje
14:00 Ples na svili
17:00 Dodjela nagrada

After party

 

Piše: Martina Maloča
Foto: Medvednica Outdoor Festival