Foto: Mario Orehovec

Kada staneš na startnu poziciju s pogledom na najviše vrhove Velebita i najsvetije među njima, Sveto Brdo, nahrupe emocije, a adrenalin nezadrživo raste. Velebitske surove stijene, krš, makadam, šumski putevi, ali i pitome staze uz potoke, jezera i vrela – tu je za svakoga ponešto i uvijek je nezaboravno! Stoga skupljaj kondiciju i što prije prijavi se na biciklijadu Srce Velebita- Uspon na Tulove grede!

 

U rujnu, kad je Lika okupana bojama u svim nijansama, na području općine Lovinac i Parka prirode Velebit kreće ovo vikend-događanje, a koje se ne svodi samo na MTB biciklijade i utrke. Ono je i mjesto dobrih vibracija i druženja kojima se MTB vozači vjerno vraćaju.

 

U tri dana, vožnje koliko ti srce želi

I ove godine Outdoor lab priredio je za tebe niz novosti – od novih staza i bike & hike programa, preko još bogatijeg after-bike sadržaja do nagrada koje će te oduševiti. Odmah u petak, 13. rujna od 10 sati kreće se ispred Hostela Sveti Rok, na bike & hike ture različitih dužina i visina, za različite ukuse i mogućnosti:

– biciklom pod Tulove grede u duljini 45 kilometara odnosno pješice na vrh (1120 mnm), što vremenski iznosi oko 2,5 sata

biciklom pod Zir u duljini 30 kilometara odnosno pješice na vrh (850 mnm), s predviđenim vremenom, također, dva i pol sata.

Najsnažniji i najspretniji u subotu će se odlučiti i na MTB utrku Uspon na Tulove grede, sa startom na istom mjestu u 10 sati. Kategorije se dijele na žensku, mušku te AC/DC odnosno na e-biciklima, i to na lakšoj ili težoj stazi.

 

Kako za najupornije nema odmora, ni u nedjelju, 15. rujna nema mira. Organizator nudi nekoliko vođenih tura sa startom u 9 sati, ponovno, ispred Hostela Sveti Rok:

Zir i Suvajski bunari – vožnja dolinom uz izvore, mlinove i OPG-ove u duljini 35 kilometara, s visinskom razlikom 360 metara

Winnetou – nova produljena staza iz Like na more (kombinacija Road to Hell i Simply the best ), dugačka 52 kilometra, uz visinsku razliku od otprilike 1850 metara, ali s naglaskom na više spusta

Mile vode – mila, prekrasna i opaka staza od 63 kilometra uz uspon 1000 metara.

Start pred Hostelom sv. Rok

 

Logorska vatra, zvjezdano nebo, članska iskaznica i još mnogo toga…

Outdoor lab uvodi i jednu novost, a to je Klub Srce Velebita s pripadajućom članskom iskaznicom. U nju će se upisivati prijeđene staze, s potpisom vodiča i žigom. Po prolasku svih staza, možeš očekivati vrijedne nagrade sponzora i posebno – Srčano priznanje Srca Velebita. Jednokratna članarina u Klubu, iskaznica i bike karta staza koštaju te samo 50 kuna.

After-bike programi organizirani su za petak i subotu u Hostelu Sveti Rok i na izletištu Cvituša. KUD Vrilo iz Lovinca organizira tombolu, pri kojoj je svaka tombola dobitna. Također, možeš očekivati tradicionalne ličke igre, zip line, gastro ponudu ličkih specijaliteta i domaće rakije te logorsku vatru uz dobru glazbu i zvjezdano nebo.

Za subotu je predviđen još i  Medo KUP – paralelna utrka uzbrdo na ispadanje, a gdje možeš osvojiti vrijedne nagrade. Za kraj, nedjelja od 11 do 16 sati rezervirana je i za malo osladiti se lokalnim oblizekima. Pred Hostelom bit će postavljen štand s domaćim proizvodima OPG-a Raspjevana koza naziva Koza to GO – kozji sir, razni pekmezi, likeri, sapuni od kozjeg mlijeka, lički krumpir, prirodni sokovi…

Prijaviti se možeš za jedan, dva ili sva tri dana događaja, o čemu ovisi i cijena paketa. Prijave su moguće i na sam dan biciklijade, u vidu gotovinske uplate do devet sati ujutro. Za povratak s mora na trasi Winnetou, moguć je organizirani prijevoz kombijima za bicikle i vozače, ali se naplaćuje kao dodatna usluga u iznosu 100 kuna. Između ostalog, u cijenu kotizacije uključena je dri fit majica, poklon paket sponzora, subotnji ručak, vodiči na turama, pa čak i servis bicikala za otklanjanje manjih kvarova u Hostelu Sveti Rok.

PRIJAVI SE

FB STRANICA

OUTDOOR LAB NA FB

Piše: Martina Maloča
Foto:
Arhiva Srce Velebita