Naučimo što je to neraskidiva veza čovjeka i psa od autora bestselera “U potrazi za Gobi”, ultramaratonca i Gobinog čovjeka Diona Leonarda koji je prošao tisuće kilometara kako bi pronašao psića koji mu je osvojio srce – i potrčimo za pse iz Dumovca!

 

Ultramaratonac Dion Leonard iz Edinburgha trčao je 250-kilometarsku utrku Marš Gobijem kroz mongolsku pustinju, kad ga je počeo pratiti pas lutalica. Kad ga pas više nije mogao pratiti, Leonard se okrenuo da ga ponese preko rijeke i povratka više nije bilo. Uspostavljena je neraskidiva veza između njih dvoje. Kujica koja je pratila Leonarda gotovo 130 kilometara, dobila je ime po pustinji – Gobi. A njihova priča tu je tek počela, jer kasnije je čovjek prošao tisuće kilometara i organizirao crowdfunding kampanju kako bi ponovno pronašao izgubljenog psa.

Ova poticajna priča koja je osvojila svijet, poslužila je kao inspiracija dobrotvorne utrke za zbrinjavanje pasa lutalica iz zagrebačkog Azila Dumovec.

Stoga, i ti se možeš pridružiti dobrotvornoj utrci u zagrebačkom Maksimiru, u 10 sati u subotu, 19. listopada. Bilo da protrčiš ili prošećeš sam(a) ili sa svojim četvero ili dvonožnim prijateljem, pet kilometara najpoznatijim zagrebačkim parkom. Na taj ćeš način pomoći psima lutalicama da, kao i Gobi pronađu svoj zauvijek-dom.

Sva sredstva prikupljena putem kotizacija za sudjelovanje u utrci, donirat će se Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba – Azil Dumovec.

FB DOGAĐAJ

 

Piše: Martina Maloča
Foto: Koncept izdavaštvo/ Dobrotvorna utrka Trčimo s Gobi, Canicross Croatia