U nordijsko hodanje već smo te uveli i opremili za njega, a sad je vrijeme da sve to oprobaš na terenu. Stoga, poštapi se i obiđi najljepše staze “Mjesečevog otoka“ trasirane za nordijsko hodanje, a uz prirodne i kulturne ljepote, upoznaj se i s gastronomskom ponudom Paga.

 

Zadnjeg rujanskog vikenda Zona srca – klub nordijskog hodanja zajedno s Turističkom zajednicom grada Paga, organizira snovitu turneju Nordijskog hodanja Mjesečevim otokom. Manifestacija se organizira sa ciljem promocije aktivnog načina života i nije natjecateljskog karaktera, iako se za nju prijavljuješ putem stotinke.hr. Osim ljepota samoga grada Paga, upoznat ćeš staze za pješačenje na južnom dijelu otoka, a koje su osmišljene u sklopu projekta “Uspostava staza za nordijsko hodanje i pješačenje na području TZ Grada Paga”.

Na ovaj se način promovira pješački turizam i želi privući turiste u pred i post sezoni. Izuzev toga, nordijsko hodanje nudi dodanu vrijednost hodanju za tvoje zdravlje. Zato, ako si ljubitelj nordijskog hodanja ili to planiraš postati – obuj stabilne i čvrste cipele ili tenisice (za hodanje po neravnom terenu), opri se o štapove i kreni put staza Sunčani sat, Mentora, Zagrljaj kamena i vjetra te se popni na Sveti Vid. Oni koji tehniku nordijskog hodanja još nisu svladali, odmah prvi dan moći će to učiniti u sklopu 30-minutnog tečaja.

Ova aktivnost namijenjena je svima odraslima i djeci od 10 godina na više, a koji mogu izdržati oko osam kilometara hodanja po neravnoj podlozi i usponima.

Rok za obvezne online prijave je 23. rujna do 13 sati. Nakon toga i na sam dan manifestacije više se nije moguće prijaviti. Ukoliko nisi u mogućnosti prisustvovati sva tri dana, možeš sudjelovati i samo jedan ili dva dana, no kotizacija u svakom slučaju ostaje jednaka.

Registracija i preuzimanje startnih paketa bit će moguća prije početka svake od planiranih tura za one koji nisu u mogućnosti doći na početak manifestacije, u petak 27. rujna. Potrebno je doći najmanje 45 minuta prije početka hodanja za preuzimanje startnog paketa.

U okviru kotizacije, osim organizacije, vođenih tura i tečaja, očekuje te i okrepa na stazama te osiguranje HGSS-a i liječničke pomoći. Također, tu će biti i subotnji ručak nakon hodanja, te isti dan Paška večer uz degustaciju paških specijaliteta i klapsku glazbenu pratnju. Isto tako, kući nećeš otići praznih ruku jer u startnom paketu dobivaš majicu, medalju kao suvenir te poklone sponzora.

Štapovi za nordijsko hodanje obvezni su dio opreme, a osim prikladne obuće ponesi i odjeću prilagođenu vremenu, kabanicu, ruksak za nošenje opreme, napunjen mobitel, vodu, flastere te osobnu i zdravstvenu iskaznicu. Štapove možeš i posuditi za tri dana ove manifestacije, po cijeni od 100 kuna. Ali obvezno se prijavi za posudbu do 24. rujna. U slučaju lošeg vremena manifestacija se neće otkazivati, nego će se, uz eventualno odgađanje, planirana hodanja nastojati provesti.

Organizator: Zona srca – klub nordijskog hodanja (nordijskohodanje.hr) i TZ grada Paga
Kontakt organizatora: Silvija Zoković – info@nordijskohodanje.hr ili +385 98 463 117

FB EVENT
VIŠE INFORMACIJA

RASPORED

1. dan – petak, 27.9., Vlašići
• 16 sati – Otvaranje događanja
• 16.15 – Tečaj nordijskog hodanja trajanja 30 min
• 17.00 – Nordic Walking na stazi “Sunčani Sat” iz Vlašića – 8 km

2. dan – subota, 28.9., Dinjiška i Pag
Ujutro – Dinjiška
8.00 – 11.00 Nordic Walking na stazi “Mentora” u Dinjiški – 9 km
11.30 – ručak u Dinjiški
Poslijepodne – grad Pag
• 17.00 – 19.00 Nordic Walking na stazi “Zagrljaj kamena i vjetra” u gradu Pagu – 5 km
Večer – grad Pag
• 20.00 – 21.00, Knežev dvor
Paška večer – degustacija paških delicija, glazbena pratnja paške klape i druženje sudionika

3. dan – nedjelja, 29.9., Šimuni
• 9.00 – 11.30 uspon na Sv. Vid – 6 km
• zatvaranje manifestacije

Piše: Martina Maloča
Foto: Nordijsko hodanje Mjesečevim otokom